English version
Kitchen Budapest és Trafó bemutatja

Bacarobo

Európa 2010 Budapest

Az első európai hülyerobot verseny

A hülyeség sosem múlik el!

Mi az a Bacarobo?A Bacarobo, a hülye robotok versenye tavaly Halloweenkor hatalmas sikerrel mutatkozott be Európában először, itt Budapesten.


Több Bacarobo videót láthatsz a youtube-on vagy a vimeo-n.

A Bacarobon a szórakoztató elektrotechnika veszi át az uralmat, vicces robotok megmérettetését, színpadi párbaját láthatjuk kettős céllal: egyrészt azt szeretnék, ha a közönség jól érezné magát, másrészt jó lenne, ha ez a játék arra késztetné a robotika, a kísérletezés és a heckelés elszánt híveit, hogy maguk is lelkesen készítsenek olyan robotokat, amelyeknél a praktikusság, hasznosság nem szempont.

A Kitchen Budapest és a Trafó nem titkolt vágya, hogy hagyományt teremtsen, és a Bacarobot olyan nemzetközi eseménnyé varázsolja, amely a robotikával, innovációval, technológiai kísérletezéssel, hackeléssel foglalkozó csapatokat a világ minden tájáról Budapestre vonzza.

A tavalyihoz hasonlóan a 2011-es versenyen is bemutatkozik a nemzetközi pályázatra érkező tíz leghaszontalanabb hülye robot.

A bekerülés feltétele sem változott:
- a robotnak mechanikusan kell működnie
- nem lehet hasznos funkciója
- a közönséget meg kell nevettetnie.

A Bacarobot a japán Maywa Denki csoport alapítója Tosa Nobumichi szervezte meg először Tokióban és azóta évről évre megrendezik a hülye robotok vetélkedőjét.2010 őszén hazánkban mutatkozott be először a Bacarobo, amelyre európa számos országából érkeztek nevezések. Az est folyamán performanszba ágyazott helyszíni zsűrizéssel választottuk ki a tíz fellépő robot közül a leghülyébbet és díjaztuk alkotóját. Az eseményen a japán alapító személyesen is részt vett.

Kurátor: NEMES Attila

A tavalyi Bacarobo-ról részletek itt láthatók:
Bacarobo Facebook oldal
Bacarobo Europe 2010 Vimeo csatorna